Handige links

Plan je route via de Fietsersbond

Wil je zelf je route plannen? Onze tip is om daarvoor de gebruiksvriendelijke planner van de fietsbond te gebruiken. Daar kun je bijvoorbeeld kiezen voor een natuurroute of een autoluwe route. De route kun je vervolgens printen of online opslaan.

Naar de routeplanner

Eetadresjes onderweg

Heerlijk om onderweg even uit te rusten met een hapje of drankje. De website ‘Ontdek de Alblasserwaard’ heeft een overzicht met veel fijne eetadresjes in de Alblasserwaard.

Vind horeca in de Alblasserwaard

Op de warme dag een ijsje!

Op een warme dag is een ijsje de beste traktatie na een mooie fietstocht. Stop in Vuilendam bij knooppunt 13 voor een ijsje van ijsboerderij Middelbroeck.

Of bij knooppunt 73 in Giessenburg bij ijsboerderij Den Boer.

Ben je in Wijngaarden ter hoogte van knooppunt 10? Stap dan binnen bij het ’t Koeienstalletje voor een ambachtelijk ijsje.

Meerdaagse tocht? Hier kun je overnachten

In de Alblasserwaard zijn er tal van leuke B&B’s en hotelletjes. Je vind ze op de website ‘Ontdek de Alblasserwaard’.

Overnachten in de Alblasserwaard

Overnachten met kinderen

Overnachten met kinderen is leuk in Vakantiepark Molenwaard. Ervaar de pure natuur, rijke cultuur en échte Hollandse poldergastvrijheid. Het oer-Hollandse Vakantiepark Molenwaard ligt midden in het Groene Hart vlakbij Avonturenboerderij Molenwaard.

Bekijk het park

Hoge nood? Vind je toilet via deze app

Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien, geeft voorzieningen weer – denk aan een rolstoel toegankelijk toilet- en geeft reviews van voorgaande bezoekers.

Download de app

Oplaadpunten voor je e-bike

Er is nog geen website waar alle oplaadpunten voor e-bikes overzichtelijk bij elkaar zijn. Deze drie websites hebben elk hun eigen overzicht:

Neem het OV: waterbus, trein & rivierveer

De mooiste plekken in de regio bereik je via het openbaar vervoer. In de Waterbus en de MerwedeLingeLijn van Arriva mag je de fiets meenemen. Zo kun je met slimme combinaties je route verlengen. Bekijk de websites Waterbus.nl , Rivierveer.nl of Merwedelingelijn.nl voor meer informatie en de dienstregelingen.

VVV Dordrecht

Toeristische informatie over Alblasserwaard, Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch.

VVV Dordrecht

Leerdam, glasstad

Leerdam is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland, de hele wereld eet onze Leerdammer kaas en we liggen centraal in het land aan de recreatieve rivier de Linge!

Leerdam glasstad

Mooi Gorinchem

Gorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En de grootste die nog helemaal intact is. De vestingwallen lopen helemaal rond en geven prachtige uitzichten over de rivieren; uniek in Nederland!

Mooi Gorinchem

Beleef de Biesbosch

De Biesbosch beleven is een unieke ervaring. Een delta met bijzondere natuur, een landschap dat soms een echte jungle lijkt en wat verderop weer de meest weidse uitzichten biedt. Op deze website vind je een overzicht van wat je in de Biesboschregio kunt beleven en waar je de mooiste plekken vindt.

Beleef de Biesbosch